Jumaat, 29 April 2011

99 dan makna garis pada taPak tangan

hai..salam semua..
lme dah aq xpost entry bru..hri la..bru di beri kesempatan..coz 'gap' utk paper selanjut ade 2 hri..
so..ni lah tjUk my New enTry mgGu ni.. " 99 dan mAkna pAda taPak tAngaN..
cuba Tgok kT tApAk tGn koRaNg..
BentUk garis2 tu..
 TrY korang tgok btul2 telapak tangan korang…tuh kan banyak garis-garis tangan disana. Dan katanya…..ade org ckp,. orang didunia ini, tidak ada yang garis tangannya sama. Tapi try korg perhatikan, bahwa diantara garis-garis tangan tersebut ada garis-garis tegas yang sama pada setiap orang.
Jika diperhatikan garis pada telapak tangan kiri tersirat /\l , yang berarti angka 18 dalam bahasa Arab, dan telapak kanan 81. Jika kedua angka tersebut dijumlahkan maka jumlahnya adalah 18+81= 99.
so,..ni lah..bukti..kekuasaan allah..mencipta makhluknya yg paling sempurna & istimewa.. 99 adalah merujuk kpd 99 nama ALLAH...jadi diSini..reNung2kN lah..dan SeLamaT bEramaL.. :))
dIAntara nama-nam ALLAH :


 - selalu bermurah hati mewarisi nama Allah Ar-Rahman - Maha Pemurah
- menyayangi sesama mewarisi nama Allah Ar-Rahim - Maha Penyayang
- berlaku adil mewarisi nama Allah Al-‘Adl - Maha Adil
- selalu memaafkan mewarisi nama Allah Al-‘Afuww - Maha Pemaaf
- saling mengasihi mewarisi nama Allah Ar-Ra'uf - Maha Mengasihi
- selalu sabar mewarisi nama Allah As-Sabur - Maha Penyabar
- bijaksana mewarisi nama Allah Ar-Rashid - Maha Pandai/Bijaksana