Isnin, 13 Jun 2011

CIRI-CIRI WANITA IDAMAN LELAKI!

Seorang Pendengar Setia dan Mengikut Kata
Lelaki suka wanita menjadi pendengar setia dan mengikut kata. Bukanlah ini bermaksud King Control, tetapi patuh dan taat kepada suami di mana yang patut! Dari segi agama dan perbelanjaan.

Suka dimanja
Lelaki amat suka dimanja dengan belaian dan kata-kata romantik. “Cayang buchuk“, “Sayang I love you“, “You memang macho!”, “You sayang I tak Yang?”, “You memang handsome“, “U tak macam lelaki lain!” memang dapat menaikkan ego lelaki dan dapat meredakan kemarahan mereka. Kalau tak percaya cuba lakukan ke atas pasangan anda!

Jangan bersolek tebal
Lelaki tidak suka jika wanita memakai alat solek terlalu tebal seperti penyanyi dangdut!


Sentiasa menghormatinya
Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya. Jangan malukannya dengan perangai anda atau cara berpakaian yang tidak kena tempat.


Sering tanya khabar
Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu supaya tali persahabatan anda dengannya tidak putus begitu saja. Mungkin suatu hari nanti sikap anda yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya.


Jangan terlalu kebudak-budakan
Bersikap matang dalam tutur kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan dan terlalu gedik!


Agresif
Lelaki suka sikap wanita yang agresif dan aktif


Bukan materialistik
make -up sampai beribu-ribu. Lelaki yang sanggup mengeluarkan belanja sebanyak ini hendakkan “benda” yang satu itu sahaja. Berwaspadalah!


Jangan ganas
Jangan terlalu bersikap kelelakian dan ganas dalam pergaulan.


Suka yang beragama
Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu anda tidaklah perlu terlalu alim.Salam pd semua pembaca blog ini..ini adalah sedikit sebanyak ilham atau pendapat yg sy dpt lihat hari ini..
mungkin pd anda semua, ada sedikit kekurangan..silalah beritahu..kerana.."semua manusia yg dilahirkn dimuka bumi ini tidak sempurna, seperti Rasulullah S.w.t".
oleh itu..marilah kita..sama-sama renungkan dan selamat beramal ;)

3 ulasan:

siti aesyah berkata...

hurmm..btul2...setuju2..(^_^)

AmYruL HakEEm berkata...

thankz :)

aNa berkata...

nape 3 item tu caler merah????mmmm??